Metallics platinum zilver en sprekend goud

Metallics all over

Beyonce’s Renaissance Tour

Dit seizoen staat volledig in het teken van metallics, met name in licht zilver en goud. Een bron van inspiratie die niet onopgemerkt mag blijven, is de baanbrekende show van Beyoncé’s Renaissance Tour. Laten we eens dieper ingaan op deze schitterende trend en ontdekken hoe deze onze kledingkasten zal veroveren.

Aubade trend focus zomer 2024

Inspiratiebeeld voor Aubade zomercollectie 2024

Trendelementen
Beschrijving van de trend: De zomer van 2024 zal een glinsterend schouwspel worden, met metallics als het leidmotief van de modewereld. Licht zilver en goud zijn de sterren van de show, en we zullen ze in allerlei vormen tegenkomen. Denk aan zijdezachte stoffen, zoals satijn en zijde, die een subtiel glanzende textuur toevoegen aan kledingstukken, accessoires en zelfs schoenen. Daarnaast zullen metallic garens en lurex ook veelvuldig gebruikt worden om een sprankelend effect te creëren. De metallic trend kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd, of het nu gaat om subtiele accenten in een outfit of een volledig metallic ensemble dat je doet stralen als nooit tevoren.

Inspiratie van de Renaissance Tour
Een belangrijke inspiratiebron voor de metallic trend van deze zomer is de betoverende show van Beyoncé’s Renaissance Tour. Tijdens deze tournee betoverde Beyoncé het publiek met adembenemende kostuums en outfits die een eerbetoon waren aan de Renaissanceperiode. Het gebruik van metallics in haar outfits creëerde een moderne interpretatie van de glans en grandeur van die tijd. Denk aan prachtige jurken met glinsterende zilveren en gouden accenten, verfijnde korsetten met metallic borduurwerk en statement-accessoires die schitterden als juwelen. Beyoncé liet zien hoe de metallic trend op spectaculaire wijze kan worden omarmd en heeft daarmee de weg vrijgemaakt voor ontwerpers en fashionista’s over de hele wereld.

Straatstijl en beroemdheden
De invloed van de metallic trend is niet beperkt tot de podia en catwalks. Ook in de straten en bij beroemdheden is deze trend duidelijk zichtbaar. Talloze fashion influencers en stijliconen zijn gespot met metallic outfits die alle aandacht trokken. Van glinsterende broeken en rokken tot metallic blouses en jasjes – deze trend biedt eindeloze mogelijkheden om je persoonlijke stijl te laten schitteren. Beroemdheden zoals Rihanna, Lady Gaga en Zendaya hebben allen de kracht van metallics omarmd en ze op unieke manieren geïntegreerd in hun outfits. Of het nu gaat om een metallic slipdress, een zilveren pak of gouden accessoires, ze hebben bewezen dat metallics een opvallende en glamoureuze keuze zijn voor de zomer van 2024.

Street trend metallics