Metamorfose van de geschiedenis

Metamorfose

New feminity

We leven in een tijd waarin waarden heroverwogen worden. In deze tijden van crisis zijn we opzoek naar een nieuwe balans. De trend van de historische metamorfose staat in de nieuwe collectie voor Aubade winter 2023 centraal. Vrouwen heroverwegen de relatie met het vrouwelijk lichaam, intimiteit en verleiding. Nieuwe femininiteit zorgt ervoor dat zelf-acceptatie, inclusivitiet en autonimiteit van vrouwen voorop staat.

Empowerment dressing dit is waar Aubade de focus op legt. Lingerie en onderkleding gedragen als bovenkleding in de vorm van body’s, bustiers, stay ups en zijden night/day wear. Daarnaast zien we in deze collectie alleen hoogwaardige Europese materialen terug. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met Frans-leaverskant, Frans guipure en Italiaans fluweel.

Trends winter 2023

Inspiratiebeeld voor Aubade wintercollectie 2023

Trendelementen

Op de catwalks zijn lingerietrends rijkelijk te zien. Er is veel aandacht voor kant en transparantie. Dit vertaalt zich door in verfijnd kant in combinatie met tule en doorschijnende transparante stoffen. ‘Overdaad schaadt’ wordt altijd gesuggereerd. Maar in de winter van 2023 mogen verschillende stoffen gecombineerd worden, we zien veel metallic terugkomen, het mag glimmen en opvallen.

De bustier is al een aantal jaar in verschillende vormen terug te zien op de catwalk. Dit jaar zal deze korset-trend nog verder uitgroeien. Geïnspireerd door de serie ‘Bridgerton’ vieren we de revival van dit prachtige authentieke lingeriestuk. Naast bustiers en korsetten zien we ook beha’s die gedragen over jurken, tops en blouses. Lingerie wordt meer en meer gedragen als fashionitem. Verleiding mag getoond worden!

Collage lingerietrends catwalk winter 2023

Lingerietrends op de catwalk winter 2023

Trendkleuren winter 2023

Sensuele kleuren, delicate kantsoorten, glimmend zijde, speelse decoraties en combinaties van verschillende materialen zijn hoofdelementen in de collectie van 2023.

Het kleurenpalet is uitbundig, sexy, trendy en sensueel. Diep rood, levendig ultraviolet, mysterieus indigo, luxueus chocolade bruin en amandel roze en intens zwart in combinatie met gouden details zorgen voor kleurenrange passend bij de huidige tijdsgeest. Donker, duister, maar charmant.

Kleurenrange winter 2023

Trendkleuren winter 2023